onsdag den 15. juni 2011

Blandet nyt fra USA fronten

Vejret
Det sydøstlige hjørne af USA har de sidste 3-4 uger været ramt at en hedebølge. Det har vi indtil nu nydt rigtigt god af. En tur i bølgerne eller poolen er dejligt svalende, når termometeret viser 35 grader. Så kan vi kun være glade for, at vi ikke skal arbejde J. Temperaturen om dagen ligger altid over 30 grader og typisk på 32-34 grader. I dag slog vi rekorden med 39 grader lidt nord for Houston – så er det godt nok også lunt! I Florida og igen i Texas er det en dejlig behagelig varme – dvs at luftfugtigheden er tilpas lav. I Lousianna var der varmt og fugtigt – det er en rigtig dårlig kombination. Især, når der tilsætte en god portion myg. Man sveder som et svin – men en kold øl smager på den anden side rigtigt godt.

Et par enkelte ’thunderstorms’ er vi også løbet ind i, men det er lige så hurtigt overstået, som det kommer.

Fiskemanden i Steinhatchee havde sået majs 5. april, og det havde ikke regnet siden! Min kalk og gødning hjemme i haven virker helt herover ;-)


Befolkningen
Der er forbavsende stor forskel på befolkningen i de forskellige stater vi besøger. I Miami var der ikke ret mange hvide, men mest hispanic og negere. På Miami Beach gælder det om at føre sig frem, men den helt rigtige ’jeg er så cool’ attitude. I Key West var der en helt anden afslappet atmosfere. Mange turister gør selvfølge sit, men de lokale var også menget nede på jorden. Key West er et gammelt hippietilflugtssted, og det kan stadigvæk ses. Desværre også på den negatige side med forholdsvist mange hjemløse og ’tabere’ hængende i gadebilledet. I det nordlige Florida starter ’HillBilly Country’ er alle hvide igen (næsten). Accenten bliver rigtigt sydstats agtigt, tempoet falder og befolkninger er lidt bonderøvsagtigte. Da jeg spurgte nogle lokale (bonderøve) i en sumpflod om, hvorfor de ikke fanger stør var svaret (skal udtales med rigtigt sydstatsaccent): We a’int catching them ’cause t’ey taste bad”. Da jeg spurgte, hvordan man evt. skulle fange en var svaret: ”You might catch one with your face”. Underforstået de hopper, så du måske bliver ramt i båden. I Lousianna er der alle racer og typer – der er rigtigt mange suspekte typer og mange steder, hvor jeg ikke vil opholde mig om natten (eller om dagen for den sags skyld!).





Fiskeri
Lidt fiskeri har også sneget ind i programmer i den sidste uges tid.


Steinhatchee – 5. Juni
Vi booked igen en local guide med båd til ’inshore’ fiskeri. Dvs. fiskeri nogle få kilomter fra land over lavvandede græssletter. Vores mål var Spottet Seatrout, og hvad der ellers bed. Det var en super god tur med masser af gang i den. Det er et ret sjovt fiskeri. Meget direkte og tæt på alt det, der bider. Kaster efter de mørke/lyse pletter på bunden. Vi havde monteret en Cajun Thunder prop på vores line og en jig med en reje gulp hængende ca 1 meter under. Proppen poppes aggresivt (men med lange pauser) og afgiver nogle kliklyde, som efterligner en rejse kliklyd. Ørreden bliver nysgerrig og ser jiggen – haps der er bid. Gad hvide om det vil virke i Haderslev Fjord? Det må prøves. Udover de spottede seatrout fangede vi også Lady Fish (kæmpe stor), BlackTip shark, Seabass, Bluerunner, Cobia, Sugefisk (dem der er på hajer). Vi så et par store kæmpe skildpader – det er tæt på kysten, for det er æglægnings sæsson på stranden.


St. Joseph Peninsular State Park 5.-8. Juni
Så er det campingtid igen. Denne gang på en halvø. Dvs. Mexicanske Golf (hav) på den ene side og lavvandet på den anden. Øen er smal så der er nem adgang til begge sider.


Første dag prøve vi efter hajer i golfen – dog uden anden resultat end at alle mine småfisk blev spist eller bid midt over. Der var kæmpe bølger, så det var umuligt at se, når det bed. Næste dag lå vi på læsiden i det lavvandede område. Her vrimlede det med multer, spottede seatrout, rokker, dolkhaler, pinfish + MEGET andet liv. Det er en lavvandet græsslette med spredte sandområder. Et perfekt sted til vadefiskeri, hvilket vi også brugte hele dagen på. Det gav spottet seatrout og ladyfish. Mads fangede også mange pinfish. Næste morgen stod vi tidligt op og tog til samme område. Det gav et par mindre bluerunner, og tab af et par større fisk, der bed linen over (alle fisk her har skarpe tænder). Sidste formiddag blev brugt på straden. Vinden havde ændret retning, og der var ingen bølger mod Golfen (udover lidt gamle dyninger). Vi riggede hurtigt til med en agnfisk. På et par timer fangede vi 2 catfish (dem med pigge, der er giftige) og en backtip haj på 5-6 kg. Og Mia – jo hun var jo ude og svømme imens ;-)




Galveston 12. Juni
På en endagsudflugt fra Houston havde vi valgt at tage til stranden i Galveston – det skulle være den bedste strand i området (og også gode muligheder for fiskeri). V i så en helt række personer stå ude i vandet og fange fisk – det måtte vi også prøve. Jeg tror aldrig, at jeg har oplevet, at der bliver fanget så mange mange fisk (pånær sildefiskeri). Dagens resultat var ca 40-50 Sand Trouts. Det tog os lige lidt tid at lure dem. Tror vi have 50 hug før vi have første fisk på land, men så gik det slag i slag. Størrelsemæssigt lå de mellem 30-45 cm.  Igen tabte jeg den store (er efterhånden en vane) – den var på 3-4 kg og  helt inde. En fladfisk på ca. 2 kg tog min jig. Vi fiskede udelukkende med jig og gulp rejer eller gulp ’hvid fisk’. Må godt nok erkende, at jeg er fået øjnene op for gummiagn – det skal prøves i Hjortvad engang! Tror det kan blive rigtigt giftigt. Multer i tusindtal trak rundt i store stimer – fisk på op til 3 kg – helt ind til stranden. Andre stod og fiskede efter hajer. Alt imens at badende hoppede rund omkring os. Det er en ret syret oplevelse at fiske men andre bader – samme sted.

Vi forlader nu den Mexicanske Golf (suk og snøk) for at drage ind i landet. Det har været en fornøjelse, og vi kommer helt sikkert tilbage. Temaet bliver ”Den Mexikanske Golf Rundt - med fiskstang”. Chris ved det bare ikke endnu ;-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar