mandag den 20. juni 2011

Dallas

Så er vi kommet til varme Dallas.  Temperaturen ligger om dagen omkring 39-41 grader og om aftenen, når vi går i seng, er der ca 35 grader. Det blæser også, så det virker ekstra varmt (det er, som at stå i en føntørrer). Heldigvis er luftfugtigheden lav (omkring 20 %), så det er bare om at drikke og svede for at holde temperaturen nede. Poolen bruges flittigt.

Fort Worth ligger ca 30 km fra Dallas og havde engang stor betydning, da flere kvægdriverruter gik gennem byen. Idag er en del af de gamle huse bevaret, og der er en helt del cowboy aktiviteter i byen. Bla. et stort rodeo og daglig kvægdrivning i hovedgaden. Rodeo var en overraskende god oplevelse – gang i den og med masser af action. De er bindegale, at de sætter sig frivilligt på ryggen af en tyr, hvor kuglerne klemmes sammen. Forstår godt, hvorfor den er lidt sur og vil kaste manden af. Da vi skulle købe billetter til rodeo fik vi ellers først et: Det er ikke muligt. Vi kiggede lidt på manden, og fik så en lektion i, at det måske hedder rodeo i Californien, men her i Texas hedder det altså [Råwdeeooo]. Da vi kunne udtale det korrekt – fik vi lov til at købe billetterne J

Dallas Downtown er mest kendt for stedet, hvor John F. Kennedy blev skudt. Museumet er indrettet der, hvor Lee Harvild Oswald skød fra, så man kan stå og se ned på gaden, hvor JFK blev skudt. Et rigtigt godt museum. Resten af byen er lidt kedelige (almindelig) bortset fra, at de også har airconkølede tunler under byen. Med 40 grader i gaden forstår jeg godt hvorfor!

Hvem kender ikke TV serie Dallas? Deres ranch South Fork ligger ikke langt fra Dalls, så der måtte vi selvfølgelig ud. Udefra ligner den sig selv, lidt mindre imponerende end jeg husker den, men indefra er den lille bitte. Deres pool er lille, terassen er lille, alt er bare meget mindre end i serie. Dog er lokationen og alle optagelser udenfor optaget her ved huset. De har været enormt kreative med vidvinkelkameraer og spelje, når de har optaget til serien (alt skal jo være stort i Texas).  

Så blev det også tid til at bytte bil – vores Toyota ville gerne have lavet service, så efter 4.200 miles fik vi udleveret en sprit ny Dodge Caravan. Så den kører vi så i frem til Denver. Mads var jubel-lykkelig, da han har forelsket sig i mærket Dodge, og han hoppede op og ned, mens bilen blev pakket. Han har fået købt sig en Lids-cap (det har de store fra 10. kl. efter deres tur til New York vist lært ham, at det skal være J han har fået trykt ’Dobelt M’ med samme skrifttype som Dodge bruger – det forklarer lidt om hans facination.

Sidste stop i Texas blev: Dinosaur Valley State Park. Her er der originale dino fodspor. De er lavet for 111 millioner år siden. Dengang tildækket og nu kommer de frem i en flod igen. En ret fantastisk tanke at stå samme sted, som en række forskellige dinoer slendrede forbi for længe siden. Det er mange gode spor, og man var ikke i tvivl om, hvordan de havde gået rundt. Igen var der alt for lidt vand i floden, og vi kunne desværre ikke bade pga. risiko for amøber. Heldigvis betød det så også, at fodsporerne var mere let tilgængelige for os turister. Amerikanerne var selvfølgelig i vandet trods advarslerne J Vi fandt en anden park ved en sø, hvor vi fik en dukkert i stedet for. Vandet var ’pissekoldt’ (25 grader) men tiltrængt, da temperaturen havde nået 42 grader udenfor.

På vej mod New Mexico kom vi igennem den del af Texas, hvor der er typiske oliepumper overalt. Vi så dem stå i sorte og lyse farver i hundredevis. Det var super fedt og meget imponerende. Vi kom også forbi rigtig mange ranche’r med heste og kvæg. Flot tur til en ny stat.

13-18. juni 2011

Ingen kommentarer:

Send en kommentar