tirsdag den 14. juni 2011

New Orleans

Vi havde glædet os til at komme tilbage til New Orleans, da vi under vores jordomrejse for mange år siden ikke fik det optimale ud af byen. Vi indlogerede os på et hotel midt i byen, så vi kunne gå rundt. Første dag gik vi langs floden ned til French Market, som havde ændret sig til et turistmarked og kun havde en stand tilbage med frugt :-( Bagefter gik vi en dejlig tur i French Quater, hvor vi fik frokost på en café med live banjo-musik. Vi besluttede at komme tilbage om aftenen, for her var dejligt. NOT - efter at blive smidt ud på de første to bar'ere/spisesteder, da vi havde børn med - måtte vi gå ud af French Quater. Vi fandt en bar med kold fadøl, og her blev vi budt ind trods børnene. Vi fik prøvet deres cajun-mad, og måske var vi ikke heldige, men det var ikke noget, som vi kommer til at savne. Tilbage på hotellet smed vi ungerne i seng og gik ned på hotellets sportsbar.

Næste dag tog vi bilen ud for at besøge et par af de gamle plantagehuse, som var stenrige sukkerproducenter for år tilbage. De første huse tog vi billeder af udefra, men ved 'Oak Alley Platation' blev vi nærmest draget ind. Det var simpethen så flot og så 'peaceful' at kigge ned af alléen på huset for enden. Rundvisningen inde i huset gav et godt billed af, hvordan de levede dengang og fik os til at tænke på 'Nord og syd'-serien. Desværre var alle slavehytterne gået til, selvom vi sagtens kunne forstille os, hvor trangt og hvor ringe vilkår - de måtte have haft. Efter tour'en fik vi en mint-sukkerrørs-drink, som smagte dejligt kold på endnu en hed dag.

Bagefter kørte vi efter en 'sump-oplevelse' sydpå, hvilket viste sig at være lidt af en opgave. De er ikke så gode til at reklamere med deres attraktioner, hvorfor de er lidt sværere at finde end forventet. Vi så sump, men det var lidt svært at gå rundt og se, så alt i alt var det lidt megen køren og for lidt gåtur. Heldigvis havde vi den fedeste tur dagen efter, hvor vi forlod New Orleans for at køre mod Texas. Efter et tip fandt vi frem til Lake Mathews, som viste sig at være lige præcis det, som vi ønskede at se. Sump, alligatorere, skildpadder, slanger og en super gåtur (uden myd og andre kryb efter os). Mætte af indtryk tog vi det sidste stykke i bilen til Huston - klar til cowboys, rodeo og steaks.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar