mandag den 23. maj 2011

Sugarload Key - Hajer

Sugarloaf Key – 22. Maj 2011

Så er luksustilværelsen i Key West skiftet ud med camping ferie. Vi er nået til Sugarloaf Key hvor vi har boet to dage på en KOA campingplads. Den ligger lige ned til vandet og har egen strand og mangrove. Det tog ikke mange minutter efter ankomsten før vi lå i vandet med maskerne på. Her så vi bla. baracuda, dolkhaler og tarpon. En super snorkeltur! Pladsen ligger tæt på landevejen (HW1). Broen over vandet er flittigt benyttet til fiskeri. Og efter at have prøvet det forstår jeg godt hvorfor. Vi har fanget utallige småfisk. Både Mads og Mia er blevet gode til at fange dem. De små fisk er perfekte som agnfisk til hajer. Den første selvfangede haj fik vi lige i skumringen – en ”bonnethead shark” – ligner en hammerhaj. Fed oplevelse, selvom jeg godt nok var lidt nervøs ved at skulle lande og afkroge sådan en fætter. Heldigvis bliver denne hajtype ikke så stor.

Dagen efter lejede vi en speedbåd for at komme rund og se på naturen. Bla. i små kanaler i mangroven. Her er utroligt lavvandet, så sejlads skal foregå med forsigtighed. Fiskeri blev det også til. Mads sikrede os aftensmanden med en bluerunner og en grunt. Et par små agnfisk kom også ind. Og lige så hurtigt på en cirkelkrog og ud igen. Efter kort tid var der bid. En lidt sløv kæmper – men stor! Denne gang en nurse shark på ca 2 meter og ved omkring 20-25 kg. Den turde jeg ikke tage ind i båden, så forfanget blev klippet. Vi så flere rokker svømme helt tæt på inde over det lave vand. Efter hjemkomsten skulle vi da lige prøve broen igen. Mads fik en nurse shark – lidt mindre end den vi fik tidligere på dagen, men stadigvæk stor nok til at adrenalinen pumper – især når den skal afkroges! Status efter to dages camping: 3 selvfangede hajer og utallige småfisk – både Mads og Mia presser nu på for at komme ud at fiske. Måske lykkedes det alligevel at få en par lystfisker unger?

Temperaturen ligger konstant på 30-31 grader, vandet er varmt og behageligt (83 F).

Vi forlader nu The Keys (Selvom det er et rigtigt dejligt sted) og tager til Everglades.

3 kommentarer:

  1. Hej alle fire
    Det lyder godt nok spændende alt det I oplever - men hvad laver Christina? :-)
    Knus fra Theresa, Peter og Lene

    SvarSlet
  2. Hej alle fire. Alt lyder dejligt. Vi kan byde på tulipanfest i regnvejr og blæst, og uden tulipaner. Kh Alice og Peter

    SvarSlet
  3. Hej alle fire
    Dejligt at høre fra Jer og alt det I oplever.
    Får I spist noget af al den fisk? ;-) Eller der kan man måske slet ikke?
    Knus fra Elise, Morten, Bo og Rie

    SvarSlet