søndag den 29. maj 2011

Cayo Costa - Paradis eller helved?

Om dagen er Cayo Costa et tropisk paradis. En ø ud for Florida vestkyst ud i den Mexikanske Golf. En ø på størrelse med Fanø, som den faktisk har mange lighedspunker med. Kridhvidt sandstrand på den ene side, og mudder mangrove på den anden.  Øen er en ubeboet statepark med en enkelt camping plads. Her slog vi os ned i 3 dage. Formålet var at nyde livet og fange nogle fisk. Vi løb ind i en gruppe danskere derover, som have været der i 2 uger udelukkende med det formål at fiske. Det er faktisk deres skyld, at vi overhovedet var på øen! De er kommet fast på øen i 5 år og har fange mange og store fisk. Det har de skrevet en del artikler omkring i fiskeblade. Dem har jeg naturligvis læst med stor interesse og er blevet inspireret af. Vores første forsøg var i en lagune – efter få kast fangede Mads en Sheephead – så var aftensmanden da hjemme. Vi gik ned på stranden og fortsatte. Fangede et par småfisk, og hajstangen blev rigget til. Det gav 3 stk. Blacktip sharks – ikke så store, men hajer! Dagen efter var fiskeriet lidt dødt – en række små underlige fisk blev det da til. Nogle kunne puste sig op som balonner. Vi tabte et par gode fisk. En større haj slog med halen så min hovedline knækkede. Et par større fisk tog vores lille stang, som vi brugte til at fange agnfisk. Det er nu begrænset hvad et sildeforfang kan holde til ! Prøvede med prop og et stykke filet. Statede med 0.50 mm forfang – bidt over uden modstand. Opgraderede til 1.0 mm forfang – tabte en større fisk, muligvis en Jack, da den også bede linen over. At se en 1.0mm line ligne en flosset tandtråd er ret specielt. Opgraderede til stålforfang, men så hugger de ikke. Nu er gode råd squ godt nok dyre. Fredag var vi igang igen. Lige fra morgensunden startede Mads rigtigt godt med en Spottet Seatrout. Den blev efterfulgt af et par hajer. Grillen var ibrug igen. Det er super fedt at sidde på stranden og grillen dagen fangst, mens solen går ned ;-) Det er squ livet.



Helvede på jorden? Når så solen går ned så ændrer stemningen sig drastisk – MYG og nogle små næsten usynlige bæster (lidt ligesom knot) kommer frem i hobetal. Myggespray ”drikker” de med velbehag! Vi fandt kun løsninge at være indenfor i teltet. De danske fiskere have udviklet en ’antimyggedragt’, som bestod af regnstøj, støvler, hat med stor skygge der overhænges med et tylnet. Pga. den troposke varme er dette en næsten ulidelig påklædning, men den eneste rustning der kan holde dem på afstand. Vi fandt hurtigt rytmen med at være i teltet, når det var mørkt, og på stranden, når det var lyst. Så gik det helt fint.

1 kommentar:

  1. Hej. Vi kan godt være misundelige på alt det I oplever om dagen, men myggene og det andet kryb om natten er absolut ikke noget for os. I får en meget afvekslende menu med alle de fisk, som vi ikke engang kender ved navn. Det er fornøjeligt at læse jeres blok og vi venter spændt på næste afsnit. KH Alice og Peter

    SvarSlet